Avslut

Ett samtal om Sverige när man bor utomlands ser ofta rätt enkelt ut; det mesta suger. Vädret torterar, kulturen är fattig, människorna ogästvänliga och alkoholen dominerar. Det som i ett globalt perspektiv skiljer ut landet är en av världens vackraste huvudstäder – och det politiska systemet. Jämlikheten. Ingen liten sak. Är det som ger ett liv långt här uppe mening. Att man, trots allt, kan tänka sig att bo här. Härda ut genom helvetesmånaderna. Att samhället här hänger ihop. Inte bygger på exploatering. Allas rätt till lika skola. Stadsparker som inte luktar bajs. Fackföreningar. Sånt. Fyra år till med alliansen – med eller utan sverigedemokrater – lär definitivt fälla modellen. Liksom avslusta den. En sorglig dag detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s