Bilen & de andra

Hamnade nyligen i en diskussion med en bilromantiker som gjorde gällande att mitt hat mot bilar o vägar o bensinanpassade shoppingmiljöer bottnade i att jag i själva verket inte trivs bland "arbetarklassen". Har lite svårt o tro att det primärt är underklassen – ett skikt jag att döma av mina inkomster själv tillhör – som drar fram o åter på vägarna men utanför storstäderna kanske det bitvis är så. Hur som vill jag mer tro att mitt äckel inför bilsamhället inte är en undermedveten psykoreflex mot majoritetssamhället utan en väl grundad oro för hur fan det ska gå när hela tredje världen – med rätta – kräver att få köra bil som vi. Isobel Hadley-Kamptz har under rubben Bilen och främlingshatet en mycket intressant take på hela helvetet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s