Larssons ögonblick

Debatten i gårdagens Aktuellt blev ju inget vidare men det var ändå skoj att ett historiskt ögonblick utspelade sig när Sveriges folkhälsominister flydde – dvs svarade ja – på den raka frågan om cannabis var en mildare drog än alkohol. Ett moment for the record. Hade tänkt fråga henne – som är så noga med signalers betydelse – hur man ska uppfatta det faktum att halva Sveriges regering rökt cannabis (vet inte exakt hur många som fått frågan o erkänt, med gissar det förutom Borg, Reinfeldt o Ullenhag handlar om ett tiotal till). Eftersom det enligt larssonsk dogm inte finns nån skillnad på bruk o missbruk o ingen skillnad på lätta o tunga droger betyder det ju att landet i dag styrs av en samling knarkare. Eller så betyder det att Maria Larsson och andra håller på med en väldigt effektiv devalvering av ordet knark som nu lämnas öppen för fri tolkning för landets ungdomar. Snacka om otydliga signaler. Eller tydliga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s