Jorden & Colombia

En av de största skandalerna i Colombia de senste decenniet är hur fattigbönder fördrivits från hus och hem av regionala krigsherrar som sedan skaffat sig papper på jorden och i stor skala odlat grödor efterfrågade av den globala marknande. Allt helt illegalt och byggt på vapenmakt och oheliga allianser med regeringen. Oljepalm – används för att att göra biobränsle – är den mest uppmärksammade frågan och i Ordfront skrev jag för en tid sedan detta reportage om saken, men poängen med denna post var att puffa för det här seminariet på temat som arras 2/12 i Sthlm. Blir nog spännande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s