Humala tar ledningen i Peru

Nästa söndags presidentval i Peru lär bli en rysare. Ollanta Humala, vänsternationalisten som nu vunnit mark genom att tona ner några av sina mest radikala krav, leder plötsligt stort och vinner – till marknadens skräck – enligt senaste mätningarna som Reuters redovisar här. Han lär emellertid förlora ändå i andra omgången eftersom de övriga två frontspringarna är höger, men för den latinamerikanska vänstervågens både lustiga och mindre lustiga krafter är saken utan tvekan intressant.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s