Vända våldet ryggen

För en tid sedan gick detta reportage om pacifism i Colombia i tidningen Omvärlden apropå att det nu blivit lagligt att vapenvägra i ett av världen våldsammaste länder med en av världens mest korrupta militärapparater. Ett stort steg framåt. Nu arrangerar svenska biståndsorganisationen Civis, som var en av pelarna bakom kampanjen, ett seminarium (se nedan) i Sthlm om hur radikal juridik förändrar världen – en sorts parallell till landets progressiva kliv i abortfrågan som jag rapporterat om i ett annat reportage

Samvetsvägran som laglig och legitim rättighet i Colombia
– historien om det unga civilsamhällets fredprojekt
 
Civis bjuder in till seminarium med Alejandro Parra och Marisol Sanchez från den colombianska samarbetsorganisationen ACOOC (Acción Colectiva de Objetores y Objetoras de Conciencia). Hör dem berätta om hur deras övertygelse i kombination med juridisk argumentation har förändrat nationell lagstiftning i Colombia och gjort det möjligt för en ny generation att ställa sig utanför kriget.
 
Måndagen 4 april kl 15-17
Sensus möte/Klara södra kyrkogata 1 (vån 9), Stockholm
 
Seminariet hålls på spanska med översättning till engelska. För mer information se http://www.civis.se
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s