Leading world politicians urge paradigm shift on drugs policy

I slutkapitlet i min bok Cocaína förs en diskussion om framtiden för droger och drogpolitik, bland annat baserad på den rapport som för några sedan kom från de tre ex-presidenterna Ernesto Zedillo (Mexiko), Fernando Henrique Cardoso (Brasilien) och César Gavíria (Colombia) och deras krav på ett slut på "the war on drugs" och en uppmaning om ett helt nytt sätt att angripa det globala problemet. Nu har deras initiativ spridit sig till än mer prominenta personer som Kofi Annan och Javier Solana och idag hålls en presskonferens i New York som lär bli inledningen på en ny tid. Tror jag. I svensk press har det vad jag vet inte stått nånting men här lite att läsa:

The Guardian: Leading world politicians urge paradigm shift on drugs policy
The Guardian: Many agree, none act: to ease untold misery, legalise drugs
The Independent: A 'war' we should fight no longer

I morgon fredag har också dokumentären Breaking The Taboo, om Fernando Henrique Cardosos politiska kamp för just ett paradigmskifte i drogfrågan, världspremiär. Här en trailer. Det lite komiska, som också var en poäng i Cocaína och som Guardian korrekt konstaterar, är att det bara är före detta makthavarare som kommer ut i detta ärende. Säger något.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s