Radio om rapport

Blev till slut en hel del mediegrejer om rapporten från bland andra Kofi Annan jag nämnde i torsdags. Såväl Ekot som P1-morgon och Studio ett gjorde bra inslag under fredagen. Björn Fries talar som vanligt klokt i P1-morgon apropå utspelet och i Studio ett debatterade jag i fredags med Gunnar Ågren, fd chef för Folkhälsoinstitutet. Det Ågren säger om legalförskrivningsförsöket i Stockholm på 1960-talet är vederlagt om och om igen av forskare, senaste i boken Narkotika (Norstedts juridik 2011), men det trots det återvinns det fortfarande av försvarare av svensk linje. Mer relevant än en svensk egenhet från 60-talet i en diskussion om legalisering/avkriminalisering är rimligen de aktuella erfarenheterna från Holland och Portugal, som ger stöd för något helt annat än det Ågren företräder. Och det som påstods om koppling mellan cannabis och schizofreni kan med fördel kompletteras med detta inlägg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s