Yoani Sanchez startar tidning

Här en världsnyhet rakt från primärkälla: den numera globalt kända kubanska bloggaren Yoani Sanchez kommer inom kort lansera en tidning (ett "oberoende media", gissningvis en större webbplats). Datumet och namnet vill hon inte avslöja men den kommer "snart", sannolikt inom ett halvår. Det sa hon i ett samtal med Jon Lee Anderson jag just besökte på Hay Festilven här i colombianska Cartagena.

"Det kommer inte vara ett anti-Castro media för castrismen är död. De är ett media som kommer att bygga på verkligheten. Journalistik. Men också ha åsiktstexter, krönikor. Jag är inte journalist men vi har en grupp och vi håller alla på att utbilda oss", sa hon. "Det kan förstås gå väldigt illa. Regimen kanske slår in dörren, griper oss och konfiskerar all utrustning redan första dagen. Vi får se. Men det kan också bli så att vi verkligen lyckas så ett frö till en kommande fri press på Kuba. Att det blir en journalistisk produkt som blir en del av övergången till demokrati. Ett framtidsmedia."

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s